"Книгите са като хората - когато остареят, стават мъдри“

Детска фолклорна студия "Неранза"

     Детска фолклорна студия "Неранза" при читалище "Елин Пелин-1977" гр. Варна се ръководи от народната певица Кичка Христова.

     Студията е създадена през 2001 година с желанието да се изгради позитивно отношение към българските народни песни, танци и обичаи у малките деца. Първото признание на "Неранза" идва много скоро с награди  от Международния събор „Балканфолк”  във Велико Търново. Повечето от децата са от варненски общообразувателни училища. Приоритет в изучаваните фолклорни образци имат песните на Добра Спасова и Соня Кънчева.

         „Неранза” е интересно музикално явление, създадено в години на преход, което се утвърди като родолюбиво и успешно начинание  за НЧ „Елин Пелин-1977” – Варна и за младите фолклорни таланти, прославили авторитета на школата с успешните си изяви в Националния радиоконкурс „Рано в неделя”, във фолклорното предаване на БНР „По нашенски” с автор и водещ Юлия Цанкова, на Радио Стара Загора „Песен слънце буди” на Милена Паунова и „От извор се песен лее” на Николай Николаев, на Радио Пловдив с водещ Николай Чапански, на Радио Видин и великолепния ни приятел Силви Сливенлиев.

Репетициите на студията са всеки понеделник от 18.00 часа.

Контакт: 052/728064; 0895/70 80 39

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg